Start
Oferta noastra
Catalog de produse
Evaluare potential
Precizari
Contact
Harta site
e-mail me

Generatoare asincrone


 

Inventata de Nikola Tesla si Mikhail Dolivo-Dobrovolsky la sfarsitul secolului 19, masina de inductie (asincrona) cu rotor in scurtcircuit este folosita cu succes in aplicatii microhidro. Simplu, robust si compact, generatorul asincron este extrem de fiabil, in principal din cauza numarului redus de piese componente. Gama de puteri / turatii este standardizata, fiind o disponibil ca marfa stocabila pana la puteri de ordinul sutelor de kW. Se preteaza excelent la actionarea cu turatie reglabila.

masina de inductie, asincrona, standardizata, microhidro, turatie fixa

La conectarea directa la reteaua electrica nationala (cu pornire Y/D sau softstarter), generatorul impune turbinei o turatie fixa, corespunzatoare aplicatiilor microhidro cu cadere / debit constante. In aplicatiile cu cadere / debit variabile, generatorul asincron poate fi folosit la turatie fixa (caz in care se impun mijloace mecanice de adaptare: turbine simplu sau dublu-regulate, etc.) sau la turatie variabila. Ultima solutie simplifica considerabil echipamentul mecanic, dar impune utilizarea convertizoarelor de frecventa recuperative.

masina de inductie, asincrona, microhidro, turatie reglabila

La alimentarea unor retele electrice insulare (cabane izolate, etc.), generatorul asincron trebuie excitat prin condensatoare externe. Aceasta solutie este limitata la puteri de max. 15 kW, dar necesita mentinerea fixa a turatiei prin mijloace exterioare (regulatoare de debit, controlere de sarcina cu rezistente tip balast, etc.).

Depinzand de caracteristicile proiectului, va putem furniza diverse variante de generatoare asincrone (1/3-fazate, cu talpa sau flansa, joasa sau medie tensiune, etc.).

generator de inductie, asincron, autoexcitat, condensatoare, retele insulare

Evaluare potential hidro !              Catalog de produse !