Start
Oferta noastra
Catalog de produse
Evaluare potential
Precizari
Contact
Harta site
e-mail me

Catalog de produse


 

Pico Kaplan:  Prietenul gospodariei Dumneavoastra !

Unitatea Pico Kaplan preia un debit de 140 l/sec. la o cadere 3 m, produce 3 kW, 1~220 Vca, 50 Hz, fiind compusa din:

  • turbina + generator GSMP;
  • softstarter pentru pornire usoara (pt. conectare la reteaua nationala);
  • controler de sarcina cu rezistor de tip balast (pt. conectare la o retea insulara).

Acest tip de turbina Kaplan ne-regulat are o constructie simpla, fiind fiabila si usor de intretinut. Beneficiarul este responsabil pentru realizarea amenajarii hidro (stavilar sau baraj de retentie, priza de apa, gratar filtrare, conducta de aductiune DN250, poarta sau vana de izolare, canal de fuga – vezi schita PDF) folosind materiale uzuale (lemn, fibra de sticla, beton, teava din PVC sau metal, etc.). Aceste lucrari pot fi evaluate preliminar in baza unei schite aplicative furnizate odata cu oferta.

Pico Kaplan, picohidro, stavilar, baraj de retentie, priza de apa, aductiune, vana de izolare, canal de fuga

Daca este conectata la reteaua nationala, unitatea impune pornirea prin softstarter. In acest caz turatia masinii este fixa, iar puterea generata este determinata de caderea si debitul disponibile.

Daca este conectata la o retea insulara, pentru a compensa variatia incarcarii electrice, unitatea impune utilizarea unui controler de sarcina cu rezistor de tip balast. Unitatea va functiona la cadere si debit constante si va genera permanent puterea nominala. Controlerul de sarcina va directiona automat o parte din puterea produsa catre rezistorul de tip balast, astfel incat suma dintre puterea disipata pe acesta si puterea consumatorilor din retea sa fie totdeauna constanta, egala cu puterea produsa (nominala). Prin mentinerea  acestui echilibru, turatia masinii si frecventa tensiunii generate se vor mentine automat la valoarea nominala impusa.

 Solicita o oferta de pret ! 


[ First ] [ Prev ] [ Next ] [ Last ]