Start
Oferta noastra
Catalog de produse
Evaluare potential
Precizari
Contact
Harta site
e-mail me

Turbine Turgo


 

Inventata in 1919 de Gilbert Gilkes, Turgo este o turbina compacta de tip cu actiune. Energia potentiala a apei (presiunea) este convertita in energie cinetica (viteza jetului) de duze. Prin forma lor, palele rotorice deflecta (reverseaza) jetul de apa de mare viteza. Impulsul mecanic care rezulta este astfel preluat si transmis catre arborele generatorului electric. Apa paraseste turbina Turgo cu viteza redusa, la presiunea atmosferica.

rotor, pale albastre, duze, turbina Turgo

La o geometrie rotorica data (diametru, numar de pale), turatia turbinei Turgo este impusa de cadere (presiune). La o anumita cadere, cresterea debitului (duze multiple, duze cu sectiune marita) aduce cresterea puterii electrice disponibile. Configuratiile cu duze multiple pot functiona - prin inchiderea unor duze - si la debite reduse. Reglarea fina a debitului pe o duza se poate realiza printr-o vana coaxiala de tip lance.

rotor, pale orange, duze, turbina Turgo

Turbinele Turgo se exploateaza la turatie constanta, si se preteaza la aplicatii microhidro cu caderi medii (25-225 m) si debite mici spre medii (pana la 10-500 l/sec.).

Depinzand de caracteristicile proiectului, va putem furniza diverse variante de turbine Turgo (cu pale din teflon sau inox, duze multiple, etc.).

rotor, pale orange, duze, turbina Turgo

Evaluare potential hidro !              Catalog de produse !